StoryEditor

Marić optužio HDZ BiH za prekid razgovora oko Mostara

Piše D  /  08.10.2019., 09:10h

-Sve političke stranke koje su sudjelovale u razgovorima su usvojile zaključak da, tek kad se riješe oba pitanja, usvojimo jedan od modela. Domaćin sastanka na kojem se trebalo nastaviti dogovarati trebao je biti HDZ. Oni taj sastanak nisu zakazali, što znači da su prekinuli razgovore o Mostaru – počeo je sa optužbama Marić.

Dodao je kako SDA neće odustati od paketa u kojem treba riješiti model po kojem će biti održani izbori i u kojem će biti promjene Statuta Mostara. HDZ BIH je pak, kako kaže Marić, mišljenja kako se izbori trebaju održati, a zatim posao promjene Statuta Mostara prepustiti novom Gradskom vijeću.

Marić je rekao kako je OHR kriv za ovo stanje u Mostaru i da je to vjerojatno jedina izjava s kojom bi se hrvatska strana mogla složiti.

Ovako tvrdi stavovi SDA daju naslutiti kako bi se ipak moglo dogoditi sa Mostar ni 2020. godine ne bude imao lokalne izbore. Možda je to i cilj bošnjačke strane koja uporno poziva međunarodnu zajednicu da riješi ovaj problem. A svi znamo u čiju korist ta rješenja idu, prenosi pogled.ba

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:14