StoryEditor
mostar

Marić: Nije bilo glasanja o ulicama, ovdje je u pitanju obično politikantstvo

Piše Nikolina Turić  /  28.06.2022., 16:53h

Predsjednik Gradskog Vijeća Salem Marić na press konferenciji kazao je kako postoji volja od za promjenama naziva ulica u Gradu Mostaru.

Predsjednik Gradskog Vijeća Grada Mostara Salem Marić kazao je kako mu je žao što je prije sjednice izašla informacija od strane SDP-a o promjenama naziva ulica koje nitko nije glasao niti podržao.

„Nije bilo glasanja o ulicama, ovdje je u pitanju obično politikantstvo. Postoji volja od strane gradonačelnika i mene, kluba koalicije SDP-a i HDZ-a  da se promjene nazivi ulica“, kazao je Marić.

Marić ističe kako je najveći pritisak na njemu i gradonačelniku Kordiću od predstavnika Međunarodne zajednice, te da je njihova želja i zahtjev da se promjeni nazivi pet ulica u Gradu Mostaru.

„Našli smo rješenje koje treba dati rezultat na narednoj sjednici. Tako da predložimo privremenu komisiju, te u toj komisiji kao najodgovorniji ljudi Grada Mostara, predsjednik Vijeća i gradonačelnik s predsjednicima klubova konstitutivnih naroda bi trebali predložiti“, rekao je Marić.

Marić dodaje kako svi vijećnici u Gradskom Vijeću trebaju dati prijedloge za imena ulica.

 „Svi smo za promjenu naziva ulica, a o novim imenima naziva ulica trebamo se dogovoriti. Saznali su da ima dopis od međunarodnih predstavnika, te prije sjednice sazvali press konferenciju, te rekli Salem Marić s HDZ-om. Nikad neću podržavati ovakve stvari bez obzira od koga dolaze, ali ću podržati da ćemo promijeniti nazive ulica“, kazao je Marić.

Marić ističe kako trebaju naći zajednički dogovor, te da nitko ne treba izvlačiti političke bodove.

„Ovo je sramota za Grad Mostar da imamo ovakve nazive ulica, nadam se da ćemo na narednoj sjednici se dogovoriti i predložiti nazive. Svi Vijećnici konsenzusom donijeti odluku, a ne kako SDP kaže. Nitko nije protiv skidanja, ali o novim nazivima ulica trebamo postići konsenzus“, rekao je Marić.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:19