StoryEditor
Mostar

Marić i Kordić: Pitanje oko izborne komisije se previše politizira

Piše Fena  /  31.08.2021., 16:16h
Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić izjavio je u utorak kako nema ništa sporno oko Odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor članova izbornog povjerenstva Grada Mostara koja je usvojena na današnjoj sjednici Vijeća naglasivši kako u tu odluku ništa nije stavljeno mimo uputstva koje su dobili od Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP).

- Mi smo od SIP-a dobili jednu obavijest, ustvari hitan akt da završimo izbor Gradskog izbornog povjerenstva do 30. rujna ove godine, jer ovo Gradsko izborno povjerenstvo imalo privremeni karakter koji joj je dao SIP i ako mi to ne uradimo do 30. rujna onda SIP kaže kako će oni izvršiti imenovanja drugih članova ta izborna povjerenstva - naglasio je Marić.

Dodao je kako su se isključivo vodili zakonima koji tretiraju ovu oblast, kao i uputstvom koje su dobili od SIP-a o načinu provođenja natječaja za izbor kandidata u Gradsko izborno povjerenstvo.

- Isključivo smo se vodili tim uputstvom i ništa mimo tog uputstva nije stavljeno u ovu odluku iz koje će se proizvesti i ovaj natječaj koji će biti objavljen u Službenom glasniku i dvije dnevne novine u FBiH - ustvrdio je Marić, te dodao kako neki politički subjekti na ovom pitanju žele ubrati političke poene.

Da se ova tema previše politizira mišljenja je i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, koji kaže kako su ispoštovane sve procedure te da tu trenutno ne vidi nikakav problem.

- Izbori su 2022. i mislim da sad to nešto ne bi trebali problematizirati. To je jedno vrlo logično povjerenstvo koje će se baviti izborom kandidata za članove Izbornog povjerenstva Grada Mostara. Ne vidim tu nikakav problem i mislim da se ova tema trenutno previše politizira. Osobno, ovo bi se sve riješilo vjerovatno da imamo elektronsko glasovanje i onda ne bismo pričali o ovome toliko žustro. Mislim da su ispoštovane sve regule, sve procedure i dajte da izaberemo povjerenstvo, pa možda onda ako bude bilo kakvih sumnji da to i problematiziramo - poručio je Kordić.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:35