StoryEditor

Marca: Chelsea ipak kupuje Kovačića koji će postati hrvatski rekorder

Piše D  /  11.05.2019., 10:05h

Što se tiče Kovačića, nakon što je FIFA Chelseaju potvrdila zabranu registriranja igrača u sljedeća dva prijelazna roka zbog nepravilnosti u potpisivanju maloljetnih igrača, očekivalo se da će se Kovačić morati s posudbe vratiti u Real. Ipak, Marca navodi da je Kovačić stigao na Stamford Bridge kao posuđeni igrač u ljeto 2018. godine, tada je registriran pa Chelsea sada može isplatiti odštetu kako bi ga zadržao.

Hazardov transfer sigurno će iznositi više od 100 milijuna eura, a Kovačić bi postao rekorder što se tiče hrvatskih igrača po iznosima odšteta koje su klubovi za njega platiti jer bi Chelsea sigurno morao izdvojiti više od 30 milijuna. 

Inter i Real su do sada za njega izdvojili 49 milijuna, a kada uzmemo u obzir još barem 30 iz nadolazećeg transfera, približit će se brojci od 100 milijuna. Do sada je rekorder bio Mario Mandžukić (64,5), a iza njega je bio Luka Modrić (56).

Kovačić je odavno izrazio želju za ostankom u Chelseaju nakon što je u Realu dobivao jako malo minuta. Menadžer Maurizio Sarri također je zadovoljan njegovim partijama i vjeruje da može postati jako dobar igrač u budućnosti.

25-godišnji Hrvat ove sezone je odigrao 49 utakmica za londonski klub. I dalje čeka na prvijenac te ima samo dvije asistencije. Nedavno su ga čitatelji engleskog portala talkSPORT izabrali u najgoru momčad ovosezonskog izdanja Premiershipa, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba 

23. travanj 2024 22:49