Article_Top_970x250

Maras: Državni odvjetnik treba odmah otvoriti istragu oko Dalić

afera agrokor

Maras: Državni odvjetnik treba odmah otvoriti istragu oko Dalić

svibnja 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

SDP-ov saborski zastupnik Goran Maras pozvao je državnog odvjetnika Dražena Jelenića da odmah otvori istragu o komunikaciji između autora "Lex Agrokor" i potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, poručivši da premijer Andrej Plenković treba Martinu Dalić razriješiti njezine funkcije.

Portal Index.hr objavio je komunikaciju između autora "Lex Agrokor", Martine Dalić i ministra financija Zdravka Marića iz koje proizlazi da su vlasnici i predsjednici brokerskih kuća, konzultantskih tvrtki i odvjetničkih ureda tajno radili za Vladu na pripremi zakona i iz toga izvukli osobnu korist jer je na kraju, na ime savjetničkih usluga, iz Agrokora u zadnjih godinu dana izvučeno više od pola milijarde kuna, prenosi HRT.

Upitan ima li tu odgovornosti premijera Plenkovića, Maras je odgovorio kako će se to vidjeti iz njegove reakcije. Smatra da, ako Plenković i dalje bude tolerirao potpredsjednicu Dalić na njezinoj poziciji, to znači da je ruku pod ruku sa njom. Ukoliko on to riješi, sa sebe može sprati eventualno mali dio odgovornosti, ocijenio je.

Maras kaže kako se iz teksta vidi da su najeminentniji hrvatski pravni stručnjaci, poput Petra Miladina sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, upozoravali da taj zakon odstupa od talijanskog zakona i da njegovi autori odlaze u neistraženo područje koje može izazvati ogromne štete za Agrokor i Hrvatsku, što se sada i događa.

SDP-ov zastupnik drži da taj slučaj zahtjeva istražno povjerenstvo koje bi trebalo otkriti što se događalo istaknuvši da je šokiran razinom komunikacije i načinom rada potpredsjednice Dalić.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250