StoryEditor

Maras dao ostavku u Saboru: Klijentelizam i oportunizam razaraju SDP

Piše D  /  14.06.2018., 04:06h

Mjesec dana nakon što je Gordan Maras podnio ostavku na mjesto potpredsjednika, Klub zastupnika tu je ostavku i prihvatio. Maras napominje kako se na taj potez odlučio, jer ga smeta klijentelizam i oportunizam u SDP-u, ali nije želio imenovati klijenteliste i oportuniste, piše 24sata.hr.

- Klijentelizam i oportunizam razaraju SDP. Iz svakih unutarstranačkih izbora posljednjih godina smo izašli slabiji, a ne jači kao stranka. Ali od te spoznaje više me smeta nepostojanje volje u vodstvu SDP-a da se to promjeni - ustvrdio je Maras, koji smatra da stranka s politikom koja se trenutno provodi, nema perspektivu. Naveo je kako bi se SDP umjesto razmišlja o očuvanju pozicija unutar stranke, trebao konačno početi baviti problemima građana i interesima zemlje. Dodao je u kako se upravo zbog želje da se nešto promijeni i kandidirao za šefa zagrebačkog SDP-a.

- U nedjelju je što se tiče SDP-a biti ili ne biti kako ćemo ići dalje. Pozivam sve da izađu na izbore. Mi moramo pokazati građanima da se isplati izboriti za bolji SDP. Ovo je posljednja prilika da pokažemo građanima da klijentelizam i oportunizam u SDP-u ne prolazi – poručuje Maras.

Poručio je i kako SDP mora izborom prekinuti dojam da je podružnica stranke Milan Bandić 365.

- Ključno je da se svi naši članovi u Zagrebu odazovu u nedjelju i da izaberu promjenu. Ako ljudi misle da Milanu Bandiću može parirati moj protukandidat jako se varaju – zaključio je Maras.

Maras će se na čelno mjesto zagrebačkog SDP-a, u nedjelju u drugom krugu, boriti s Denisom Hrestakom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:34