StoryEditor

Manolić zašao u stotu: Za rođendan kritizirao predsjednicu i hvalio premijera

Piše D  /  23.03.2019., 08:03h

Najdugovječniji hrvatski političar i službeno najstariji vozač u Hrvatskoj Josip Manolić ušao je u stotu godinu života. Za RTL Danas otkrio je što želi za svoj rođendan i kome bi on zabranio baviti se politikom.

“Nek’ me zdravlje još posluži!”, poželio je političar koji će svoj rođendan proslaviti s prijateljima. Brojni čestitari pobrinuli su se da mu ne bude dosadno, među kojima je bio i bivši predsjednik Stipe Mesić.

“Volio bih da i ja tebi jednog dana čestitam 99. rođendan! Ali, to možda nećemo doživjeti”, uz smijeh je kazao Manolić i naveo da mu je danas najdraži političar premijer Andrej Plenković, ali i da mu nije čestitao rođendan: “Možda hoće kad vidi ovaj prilog.”

‘Bilo bi joj pametnije da se ne bavi politikom’

Bivši predsjednik Vlade osvrnuo se i na ozbiljnije teme i komentirao one kojima bi zabranio baviti se politikom.

“Pa ovi koji vrše nasilje. Degradiraju tu našu povijest. Od predsjednice pa na niže. Predsjednici bi bilo pametnije da se ne bavi politikom”, izjavio je Manolić i otkrio kada je bio najsretniji: “Najsretniji u životu bio sam onda kad je Hrvatska bila najsretnija, a to su šezdesete godine prošlog stoljeća. Kad je hrvatsko gospodarstvo cvalo.”

Manolić je otkrio i koja je tajna njegove vitalnosti.

“Nikad nisam pretjerivao ni u jelu ni u pilu, naprotiv. Više sam kroz život gladovao nego što sam bio sit”, izjavio je najstariji živući hrvatski političar.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:11