StoryEditor

Manijak u Karlovcu dvaput silovao djevojčicu mlađu od 15 godina, zatrudnjela je...

Piše D  /  20.12.2019., 11:12h

Muškarac je ispitan te je priznao počinjenje kaznenog djela, no branio se da je mislio da žrtva ima više od 15 godina. Žalio se Županijskom sudu u Karlovcu jer smatra da s obzirom na priznanje  “nije potrebno provoditi istragu i prikupljati daljnje dokaze i podatke, osobito one koji nisu sporni”.

Stavlja mu se na teret da je u cilju zadovoljenja svog spolnog nagona namamio dijete u napuštenu kuću te ju uz prijetnju prisilio na spolni odnos. Nekoliko tjedana kasnije je na istom mjestu i na isti način po drugi put s djevojčicom imao spolni odnošaj, nakon čega je ona ostala trudna.

– U zakonu je određeno da će se u istrazi prikupiti dokazi i podaci potrebni da bi se moglo odlučiti hoće li se podignuti optužnica ili obustaviti postupak, pa je pozivanje osumnjičenika na moguće daljnje traumatiziranje žrtve i njezine uže obitelji potpuno neosnovano s obzirom na primarni cilj istrage, obrazložio je sud, odbacujući osumnjičenikovu žalbu.

Prijeti mu od 3 do 12, odnosno 15 godina zatvora, ovisno o tome kako će njegovo djelo tužiteljstvo okarakterizirati, a sve pod uvjetom da u sudskom postupku za to bude i osuđen.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:03