StoryEditor
Odžak

Manifestacija „Jesen u Odžaku“ danas namijenjena najmanjima

Piše Matias Zečević  /  29.09.2022., 16:53h

U sklopu kulturne manifestacije „Jesen u Odžaku“ u Centru za kulturu je održana predstava „Šuma striborova“ za one najmlađe.

Voditeljica kazališne družine „Ivana Brlić-Mažuranić“, Darija Vlajnić, za portal Dnevnik.ba kazala je o kakvoj se predstavi radi.

„Nakon što je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo natječaj o digitalnoj prilagodbi, aplicirali smo na njega. Predstava je krenula s idejom da to bude pripovjedno kazalište, a moguće ju je prikazivati i online jer je nastala u vrijeme pandemije. Scene su snimljene na području Brodsko-posavske županije, a uz te kadrove cijelu priču pripovijeda Valentina Srnojević.“, kazala je Darija Vlajnić.

V.D. Ravnatelja Centra za kulturu Odžak, Ljubica Radić kazala je kako će se predstave nastaviti, ali najavila još jedan zanimljiv projekt.

„Pokušavamo u svakoj školskoj godini osigurati najmanje dvije do tri kazališne predstave za malu djecu, a isto tako i za srednjoškolce, što ćemo nastaviti i dalje. Pokrenut ćemo dramsku radionicu na temelju međunarodnog sporazuma koji imamo s ovom umjetničkom organizacijom. Početkom sljedeće godine planiramo krenuti s radionicama. Profesionalni glumac iz ove kazališne družine dolaziti će u Odžak i voditi tu dramsku radionicu.

V.D. Ravnatelja Dječjeg vrtića „Paola Cerueto“ iz Odžaka, Dajana Brkić, kaže kako su djeca oduševljena izvedbom ove predstave.

„Djeci je bilo jako zanimljivo jer su i sami aktivno sudjelovali u izvedbi predstave. Radujemo se svakoj sljedećoj dječjoj predstavi, koja će se održati u našem Centru za kulturu“, kazala je Dajana Brkić

Predstava je izvedena u dva termina. Najprije su je odgledali polaznici vrtića i  male škole u Odžaku, a zatim i mali školarci iz područnih škola. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 20:57