StoryEditor
Uboli s lignjolovom! Kup posjetili i veterani Četvrte

Manifestacija humanitarnog karaktera postala najvećom morskom na ovom dijelu Jadrana

Nikolina LovrićPiše Nikolina Lovrić  /  05.12.2021., 13:03h
Dan nakon prvog kupa u lignjolovu, Neum slaže dojmove, mada ih i nije teško složiti kada se prostiru od fenomenalnog do fenomenalnijeg.

Ukratko, nekolicina Neumljana koji stoje iza Kupa, inače amateri u organizaciji velikih događaja koje spaja tek ljubav prema ovoj morskoj disciplini, Dražen Obad, Ivan Piccoloti i Andrej Buntić, uspjeli su, kako se ono narodski kaže, ubosti. A kako i ne bi kada morski grad poput Neuma dosad nije imao konkretnije događanje koje bi slavilo baš more i sve ono što more daje, a Neumu daje puno.

Zato dan iza pristižu, govore nam lignjolovci, samo pohvale, ne samo od domaćih sudionika natjecanja nego i od prijatelja i gostiju iz Neumu susjednih općina i gradova, kako iz Hercegovine, tako i iz Dalmacije.

image

Manifestacija humanitarnog karaktera postala najvećom morskom na ovom dijelu Jadrana

DNEVNIK.BA -

Kao što smo već pisali, Kup se organizirao u dvije discipline, lov sa barke i lov sa obale. Prema kriterijima stručnog ocjenivačkog suda sačinjenog od Nikše Kaleba, inače proslavljenog i odličjima okićenog bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca, Milana Obada, te Ivana Šljuke, pobjedu u prvoj kategoriji odnijela je ekipa pod imenom „Murganto“, dok je u lovu sa obale slavio mladi Josip Obad.

Kako portal neum.online navodi, nagradu za najveću lignju u kategoriji lov s obale odnio je Nikola Krešića, a u kategoriji lov s barke ekipa “Plavi mali”; treće mjesto u kategoriji lova sa obale osvojio je Goran Pehar, drugo mjesto Jadranko Mandić, dok je pobjedničko mjesto zauzeo Luka Mikulić.

Ekipa “Brzi i žestoki” odnijeli su treće mjesto u kategoriji lov s barke dok je drugo mjesto pripalo ekipi “Grbavi kitovi”. Pobjedničko mjesto u ovoj kategoriji pripalo je ekipi “Plavi mali” koja je na ovom kupu osvojila impresivne nagrade.

image

Manifestacija humanitarnog karaktera postala najvećom morskom na ovom dijelu Jadrana

DNEVNIK.BA -

Tijekom vaganja ulova i proglašenja pobjednika, na platou ispod hotela Sunce odvijala se prava morska fešta upotpunjena odličnom glazbom, te mediteranskim delicijama u kojima su uživali svi prisutni.

Po broju prijava, čak 40ak sponzora među kojima izdvajamo glavnog pokrovitelja općinu Neum, te glavne sponzore Ribomaterijal „Lubin“ i hotel „Sunce“, prvi neumski kup u lignjolovu zabilježio se kao jedna od najvećih morskih manifestacija na ovom dijelu Jadrana što organizatorima i Neumu može biti samo poticaj za pretvaranje projekta u tradicionalno i omiljeno Božićno događanje.

Zanimljivost za kraj, Neum su spontano posjetili i veterani slavne 4.Gardijske brigade, odnosno 2.samostalne satnije 4.GBR i to pri povratku iz Stona i Zatona gdje su sudjelovali u obilježavanju 30. obljetnice pogibije suboraca.

image

Manifestacija humanitarnog karaktera postala najvećom morskom na ovom dijelu Jadrana

DNEVNIK.BA -

Njihova pojava na Kupu izazvala je oduševljenje među Neumljanima koji se još uvijek sjećaju početka Domovinskog rata i nemjerljivog doprinosa koji je baš Četvrta nesebično dala u obrani Neuma i juga Hrvatske. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 21:43