StoryEditor

Manfred Weber: Osovina Macron-Orban poništila rezultate europskih izbora

Piše D  /  05.07.2019., 08:07h

Weber se suočio s protivljenjem francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i mađarskog premijera Viktora Orbana, s kojim je razmijenio oštre riječi tijekom izborne kampanje.

Njegova sunarodnjakinja, njemačka ministrica odbrane Ursula von der Leyen, trebala bi stati na čelo predsjedništva ako joj Europski parlament da zeleno svjetlo.

- Ne mogu reći svojim biračima da je bilo snaga koje ne žele prihvatiti izborni rezultat. Bilo je zakulisnih razgovora i noćnih sjednica na kojima se nametnula osovina "Macron-Orban". Jako sam razočaran, jasno je. Kao političar, znam da mogu dobiti ili izgubiti izbore. Ali da njih dvojica izbrišu izborne rezultate, to nisam očekivao - istaknuo je Weber u razgovoru objavljenom u četvrtak poslije podne na web-stranici "Bilda". 

Bavarski zastupnik u Europskom parlamentu rekao je da je "argument da nema iskustva u izvršnoj vlasti apsurdan, jer trećina sadašnjih šefova europskih vlada nije imala iskustva u izvršnoj vlasti". U vezi s Ursulomvon der Leyen rekao je kako je njeno imenovanje iznenadilo mnoge u parlamentu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:30