StoryEditor

Mandžukić će konačno zaigrati: "Morat će se pošteno oznojiti..."

Piše D  /  17.04.2021., 10:04h

Mario Mandžukić (34) trebao je biti jedna od bitnijih napadačkih uzdanica Milana u drugom dijelu sezone. Stigao je kao zamjena Zlatanu Ibrahimoviću, kao jedini pravi napadač dostojan prvog sastava uz stasitog Šveđanina. No, duga ozljeda poremetila je planove pa se bivši hrvatski reprezentativac nije naigrao.

Dva mjeseca bio je van pogona tijekom kojih je liječio ozljedu mišića nakon čega se pojavio problem i sa zglobom. Sada je konačno sve u redu i, prema pisanju talijanskih medija, Mandžo bi trebao zaigrati protiv Genoe u nedjelju.

Pobjedu protiv Parme odgledao je s klupe spreman ući u igru, no Stefano Pioli ipak ga nije koristio premda je Zlatan Ibrahimović zaradio izravni crveni karton. Pa će slijedom suspenzije od jedne utakmice koju je Šveđanin dobio susret protiv Đenovljana početi mladi Rafael Leao, igrač koji više preferira krilne pozicije.

To znači da će i ovog puta Mandžo krenuti s klupe, no kako je ostao jedina rezervna opcija u napadu, poznati talijanski novinar Antonio Vitiello piše da bi trebao dobiti priliku u drugom poluvremenu.

Protiv Genoe bi konačno mogao dobiti nekoliko minuta ako se za to ukaže prilika. Još uvijek nije u punoj formi, ali Pioli bi mu mogao dati priliku nakon dugo vremena.

Mandžukić je ove sezone odigrao svega pet utakmica za Milan - četiri u Serie A, jednu u Europskoj ligi. I usprskos svim nadanjima po dolasku, još nije zabio niti jedan gol.

Sezona se polako bliži kraju i prilika za postići pogodak još uvijek ima. Međutim, Milan je momčad s planom za budućnost i nekolicinom kvalitetnih igrača svjetske klase (Donnarumma, Theo Hernandez, Franck Kessie, nadolazeći Sandro Tonali, Zlatan Ibrahimović...) pa će u idućem prijelaznom roku i u napadu tražiti kvalitetna pojačanja. I pitanje je koliko će tu mjesta biti za hrvatskog ratnika iduće sezone jer se naveliko spominje dolazak srpskog golgetera Dušana Vlahovića iz Fiorentine.

- Mandžukić će se morati pošteno oznojiti kako bi izborio svoje mjesto i iduće sezone unatoč divnoj gesti kada je odbio plaću za prošli mjesec jer nije igrao - dodao je Vitiello, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:38