StoryEditor

‘Mandžo? Riječ je o pobjedniku. Ali Ibra će ga držati na oku...‘

Piše D  /  19.01.2021., 09:01h

Atmosfera u Milanu je fantastična. Klub je praktički od početka sezone na prvom mjestu u prvenstvu, a kada mislite da ne može biti bolje, pišu 24sata.hr.

Klub dovede Marija Mandžukića (34). Liječnički pregled i svi testovi su riješeni, još se čeka samo službena objava, a suigrači i trener Stefano Pioli ne mogu dočekati hrvatskog nogometaša. 

Milan je u ponedjeljak navečer pobijedio Cagliari 2-0 golovima Zlatana Ibrahimovića i pobjegao Interu na dva boda. Raspoloženje u klubu je vrhunsko, a još će se dodatno poboljšati tijekom dana jer je Milan dobio veliko pojačanje u lovu na titulu.

- Ibra će se pobrinuti da ga drži na oku. Šalim se, presretan sam što smo uspjeli dovesti takvog igrača. Kad su mi iz kluba rekli da bi mogli dovesti Mandžukića, istog trenutka sam rekao da to naprave. Razgovarao sam s njim, motiviran je. Riječ je o velikom pobjedniku - rekao je trener Milana Stefano Pioli.

On je stvorio stroj od Milana, a sada će u momčadi imati dva sjajna igrača i dva ratnika. Ibra je već rekao kako će zajedno plašiti protivnike, ali kako će Mandžo i Zlatan funkcionirati zajedno?

- Uvijek svojim igračima govorim da nije bitno koliko minuta igraju, već koliko kvalitetno to odrade. Ibrahimović i Mandžukić zajedno? Vidjet ćemo, sve je otvoreno - kazao je Pioli.

Milan je dobio ogromno pojačanje u borbi za Scudetto. I ne samo to. Dobio je ratnika kojeg je teško pronaći u današnjem nogometu. Borca koji se nikad ne predaje, lidera i čovjeka koji je nenadmašiv u zračnim duelima, koji zna zabiti i asistirati. I ono što je najvažnije. Zna pobjeđivati. Samozatajan i tih, ali zato teška bomba na travnjaku.

Navijačima Milana je dopušteno sanjati o naslovu, prvom nakon 2011. godine, a ovaj put bi snovi mogli postati java. Momčad pod trenerom Stefanom Piolijem igra sjajno, a dolazak Marija Mandžukića će ih samo učiniti još snažnijima.

Naravno, nije igrao skoro deset mjeseci i pitanje je u kakvoj je formi. Vrijeme za prilagodbu mu neće trebati jer je pet godina bio član Juventusa i vrlo dobro poznaje talijanski nogomet, ali pitanje je koliko dugo će mu trebati da se navikne na ovaj pakleni ritam.

Posljednja destinacija bio mu je katarski Al-Duhail s kojim je raskinuo ožujku, a prije toga je igrao u Juventusu, Atletico Madridu, Bayernu, Wolfsburgu, Dinamu i Marsoniji.

Jedno je jasno i prije njegovog debija. Milan je dobio pakleno pojačanje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:09