Article_Top_970x250

Mandžo je u silaznoj putanji, a hrvatski su veznjaci sjajni, ali zašto igraju u širinu?!

intervju s vahom

Mandžo je u silaznoj putanji, a hrvatski su veznjaci sjajni, ali zašto igraju u širinu?!

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Kramarić može biti iznenađenje Svjetskog prvenstva, a iznenadilo bi me da Hrvatska ne prođe skupinu, vidim je dosta daleko. Japan? Nisam prebolio...

Vahid Halilhodžić i dalje, poslije nesretnog završetka na klupi Japana, odmara i mirno prikuplja nove ponude za nastavak karijere. Na svom ih stolu već ima dovoljno; alžirski mediji svakodnevno pišu kako bi Vaha mogao ponovo preuzeti kormilo te reprezentacije, a od klubova je najuporniji Nantes. Ali, iskusni stručnjak odmara, pa će ubrzo odlučiti o budućim koracima o svojoj karijeri, piše Goal.com.

U međuvremenu Halilhodžić je pravi izbor za najavu Svjetskog prvenstva. Riječ je o bivšem izborniku Japana kojeg je suvereno odveo na Mundijal, ali i čovjeku koji dobro prati sve trendove svjetskog nogometa. Popularni Vaha predviđa kako bi Hrvatska na ovom turniru mogla napraviti dobar rezultat, a logično ga zanima i kako će se na tom natjecanju predstaviti njegov Japan...

"Hrvatska je spremna za velike stvari, Zlatko Dalić doista ima odličnu momčad, reprezentaciju s kojom se mogu napraviti ozbiljni rezultati. Većina hrvatskih nogometaša igra u velikim europskim klubovima, imate i ponajboljeg igrača osvajača Lige prvaka, pravi spoj mladih i iskusnih pojedinaca. A za mnoge je ovo vjerojatno i zadnja prilika za ozbiljniji reprezentativni rezultat" rekao je u razgovoru za Goal Vahid Halilhodžić, pa nastavio:

"Gledajući vašu reprezentaciju, jaki ste po svim linijama. Ali, mene doista fascinira taj hrvatski vezni red, rijetko se tko može pohvaliti igračima poputModrića, Rakitića, Brozovića, Badelja, Kovačića... Opet, u nekim utakmicama imam osjećaj da hrvatska vezna linija previše teži igri u širinu, da gotovo nitko od tih igrača ne odlazi u dubinu nakon odigrane lopte. I zato ponekad hrvatska igra djeluje sporije, no opet to su sve igračke klase."

A kako vam izgleda hrvatski napad?
"I tu izbornik ima dosta kvalitetnih opcija; teško se odlučiti za nekoga između Mandžukića, Kramarića ili Kalinića. Iskreno, imam dojam da je Mandžukić u silaznoj putanji, da više nije onaj stari Mandžo, dok me svakim danom sve više oduševljava Kramarić. I čini mi se kako bi on mogao postati jedno od iznenađenja ovog turnira. Moderan je napadač, puno sudjeluje u igri, a što je najvažnije - zna zabiti."

Vahid Halilhodžić ima puno iskustva s velikih natjecanja, tako se sjeća i svoje avanture na klupi Alžira...
"Alžir u moje vrijeme ni izbliza nije imao igrače poput Hrvatske danas, ali smo igrali ozbiljan, moderan i učinkovit nogomet. Na kraju smo ozbiljno namučili i Njemačku, po mnogim procjenama zaslužili i otići korak dalje. Ali, to je - nogomet. Mi smo propustili jednu-dvije velike prigode, oni onda odmah zabili. Za veliki rezultat na ovakvim turnirima morate biti maksimalno koncentrirani, tu rijetko stiže šansa za popravni ispit. I svaku priliku morate zabiti."

Kako vam se čini skupina u kojoj su Hrvatska, Argentina, Nigerija i Island?
"Rekao bih po mjeri za Hrvatsku. Naravno, nikoga na Svjetskom prvenstvu ne smijete podcijeniti, a još u skupini imate Lionela Messija. Skupina nikako nije lagana, ali nudi veliku mogućnost za prolazak. Hrvatska je nominalno druga reprezentacija skupine, ako budete u pravim izdanjima, sigurno ćete otići korak dalje. Iskreno, mene bi iznenadilo da Hrvatska ne prođe skupinu, ja vas vidim dosta daleko."

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250