Article_Top_970x250

Mandić: Tražit ću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 liječnika

federalni ministar zdravstva

Mandić: Tražit ću izvještaj zbog čega je s KCUS-a otišlo 13 liječnika

svibnja 05, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva/Ilustracija

Povodom informacije da je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) čak 13 anesteziologa dalo otkaz oglasio se i federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić.

Mandić je poručio da će zatražiti izvještaj o okolnostima zbog kojih je 13 anesteziologa napustilo Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

"U skladu sa svojim nadležnostima tražit ću izvješće članova Upravnog vijeća ispred Vlade FBiH i ravnateljice KCUS-a, te očitovanje vezano za novonastalu situaciju s anesteziolozima", izjavio je federalni ministar zdravlja Vjekoslav Mandić.

Naglasio je da će biti zatražena informacija i da li su traženi prekidi radnog odnosa od strane anesteziologa, kao i o razlozima.

Posebno će biti zatražena informacija na koji način će biti organiziran proces rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi, naročito kod zbrinjavanja pacijenata oboljelih od COVID-19.

Podsjetimo, većinski vlasnik u smislu upravljačkih struktura KCUS-a je upravo Vlada FBiH i jedino oni imaju ingerencije da smjenjuju i imenuju menadžment te ustanove, prenosi FENA.

Dnevnik.ba