StoryEditor

Mandatar Vijeća ministara: "Moji prioriteti će biti ekonomija, ekonomija i ekonomija"

Piše D  /  21.11.2019., 01:11h

Tegeltija je rekao da su mu mnogi uputili čestitke povodom imenovanja na poziciju predsjedatelja Vijeća ministara BiH. Kako kaže, u utorak će biti održana sjednica parlamentarne komisije na kojoj će odgovoriti na pitanja zastupnika u Zastupničkom domu PSBiH.

"Nije još utvrđen redosljed aktivnosti vezano za samo potvrđivanje. Bit će spreman u prvom tjednu prosinca pojaviti se pred PSBiH i predstaviti svoj program. Očekujem da na toj sjednici bude verifiicirana odluka Predsjedništva BiH", kazao je Tegeltija.

Na pitanje novinara zna li se koji ministri iz RS-a idu na pozicije državnih ministara, Tegeltija je odgovorio da je poznato koja su ministarstva dobile stranke iz RS-a, odnosno Ministarstvo ljudskih prava i izbjeglica BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo prometa i komunikacija BiH.

"Znam imena koja su bila u opticiju i koja će biti. Do moje verifikacije u PSBiH ja zaista ne mogu govoriti pojedinačna imena. Operira se s velikim brojem imena. Jedan broj je točan, a drugi nije", rekao je Tegeltija.

Nije želio govoriti o svojoj viziji rada Vijeća ministara BiH, ističući da će to prvo prezentirati Parlamentarnoj skupštini BiH. Istaknuo je da će njegovi prioriteti biti "ekonomija, ekonomija i ekonomija".

"Što se tiče suradnje između Vijeća ministara BiH i vlada entiteta, učinit ću sve da s premijerima FBiH i RS uspostavim puni sustav koordinacije", kazao je Tegeltija.

Ocijenio je da teško može doći do blokada u Vijeću ministara BiH kada je riječ o ekonomskim temama te da kamen spoticanja mogu biti samo određene političke teme. Kako kaže, trudit će se da Vijeće ministara BiH ne bude mjesto gdje će se sučeljavati politička pitanja već da ta pitanja budu rješavana na razini predsjednika stranaka i u Predsjedništvu BiH.

Posebno važnim je ocijenio deblokiranja procesa u Parlamentarnoj skupštini BiH i verifikaciju brojnih međunarodnih sporazuma koji se nalaze u parlamentarnoj proceduri.

"Ključ je usvajanje proračuna institucija BiH za 2020. godine. Bilo bi neozbiljno da još jednu godinu provedemo na privremenom financiranju. To je nešto što moramo vrlo brzo završiti", rekao je Tegeltija.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:37