StoryEditor
pljačka vile

Mamiću ukrao skupe satove i nakit, sada mora u zatvor

Piše desk  /  13.07.2023., 13:10h

Na oglasnoj ploči Općinskog kaznenog suda u Zagrebu pojavila se presuda Zdravku Mamiću (63) u vezi pljačke njegove vile u Zagrebu prije sedam godina.

Okrivljeni Tino Marinković (32) kriv je što je 5. veljače 2016. u Zagrebu zajednički i dogovorno s Danijelom Stojanovićem, tada maloljetnima Ferarrijem Angelom Jovanovićem i Cristianom Enzom Jovanovićem, sudjelovao u nakani neovlaštenog stjecanja tuđih predmeta velike vrijednosti. Nakon što su se osobnim vozilom dovezli do Mamićeve adrese i parkirali, u vozilu je ostao Cristian Enzo. Tino je s Danielom i Ferarrijem Angelom došao do ograde obiteljske kuće, u vlasništvu Zdravka Mamića, visoke oko dva metra. Ogradu su preskočili i ušli u dvorište te prišli vratima terase koja se nalazi u prizemlju. Vrata su podesnim predmetom i potiskivanjem otvorili, nakon čega je Ferarri Angelo ostao u dvorištu čuvati stražu, piše u presudi suda.

Okrivljeni Tino i Daniel iz kuće su uzeli i u zajedničku korist zadržali ručni sat Hubolt s dva reda dijamanata, crnu narukvicu od kaučuka, crni ručni sat Audemars Piguet, ručni sat Ulysse Nardin, s crnom gumenom narukvicom i crnim kućištem, srebrno-zlatni ženski ručni sat Rolex s crnom podlogom i metalnom narukvicom, srebrnu narukvicu s privjeskom, dvije kožne narukvice Balenciaga, bijele i crne boje te dva zlatna lančića, navodi Općinski kazneni sud. Nakon toga su se udaljili vozilom i zadržali predmete u vlasništvu Zdravka Mamića. Neutvrđena vrijednost veća je od 60.000 kuna, pišu 24sata.

Okrivljeni Tino Marinković osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju godine i šest mjeseci. Izriče mu se djelomična uvjetna osuda time da se kazna zatvora izvršava sedam mjeseci, a preostali dio kazne u trajanju 11 mjeseci neće se izvršiti ako okrivljeni Tino u roku pet godina ne počini novo kazneno djelo.

Oštećenom Zdravku Mamiću dosuđuje se imovinsko pravni zahtjev u iznosu 30.000 kuna te se nalaže okrivljenom Marinkoviću platiti navedeni novčani iznos oštećenom, u roku od 15 dana od dana pravomoćnosti presude, dok se oštećeni s ostatkom imovinskopravnog zahtjeva upućuje u parnicu.

Oštećeni Mamić postavio je imovinskopravni zahtjev u iznosu 350.000 kuna (cca 46.000 eura).

Upitan za vrijednost svakog pojedinog sata, Mamić je izjavio da ne može točno reći kolika je pojedinačna vrijednost, no svaki sat vrijedi minimalno 10.000 eura. Počinjenja šteta je u sveukupnom iznosu od 350.000 kuna. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:40