StoryEditor

Mamić u Sarajevu: BiH je moja nada, odvjetnik mi nije dao da uzdrmam Hrvatsku

Piše D  /  11.06.2019., 12:06h

Zdravko Mamić u utorak se sam javio na sarajevski sud, nakon što je dobio poziv Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koja mu je poziv uručila na temelju potjernica iz Hrvatske i obavijesti Interpola da se nalazi na međunarodnoj tjeralici.

Bivši Dinamov savjetnik, dugo godina alfa i omega kluba, nepravomoćno osuđen prema prvoj Uskokovoj optužnici na 6,5 godina zatvora zbog izvlačenja novca iz Dinama, pristao je sam, po redovnoj proceduri, javiti se na sud u Sarajevu.

- Evo vidite da sam najnormalnije došao. Dobio sam poziv i došao sam. Sad ćemo vidjeti što će biti - rekao je Mamić prije nego je ušao na sud, javlja N1.

Nije se dugo zadržao na ročištu.

- U tim optužnicama ne možete pročitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez ni za jednu lipu. Ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim. Hrvatski režim mi se navalio na leđa, želi me se eliminirati iz sportskog, čak i fizičkog života Republike Hrvatske. Bosna i Hercegovina je moja nada, hvala što me tretiraju kao čovjeka, suprotno onome u domovini - rekao je nakon ročišta Zdravko Mamić  prenose 24sata.hr.

- Jučer sam htio izaći s podacima koji bi uzdrmali Hrvatsku. Ali moj odvjetnik me upozorio da bih time naštetio i sebi. Moj cilj je da suđenje ne bude u Osijeku, koji su hrvatske službe ucijenile - dodao je Mamić nakon ročišta u Sarajevu.

Sad slijedi sudski postupak u kojem će odlučivati o njegovom izručenju.

Ministar pravosuđa RH Davor Bošnjaković rekao je da će zahtjev za Mamićevim izručenjem potpisati u što hitnijem roku. 

Zdravko Rajić, odvjetnik koji zastupa Zdravka Mamića u BiH, rekao je kako optužnica ima preko 700 stranica i kako je moraju detaljno proučiti.

Konačnu odluku o izručenju donosi ministar prava BiH Josip Grubeša.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 08:06