StoryEditor

MAMIĆ POSTAO LICE S TJERALICE! Jeste li vidjeli ovog čovjeka?

Piše D  /  13.06.2018., 04:06h

Navodi se da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te da je nalog za tjeralicu izdao Županijski sud u Osijeku, prenosi HINA.

Policija također ima i napomenu: ‘U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.‘.

Također, bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Hrvatske za privođenje Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

- Stigao je zahtjev u Interpol, rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija ‘nije ovlaštena davati informacije‘ o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti ‘hrvatskim nadležnim vlastima‘.

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:07