Article_Top_970x250

MAMIĆ POSTAO LICE S TJERALICE! Jeste li vidjeli ovog čovjeka?

službeno

MAMIĆ POSTAO LICE S TJERALICE! Jeste li vidjeli ovog čovjeka?

lip 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je na svojim internetskim stranicama tjeralicu za savjetnikom Dinama Zdravkom Mamićem s njegovom slikom i osnovnim podacima.

Navodi se da je počinio kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te da je nalog za tjeralicu izdao Županijski sud u Osijeku, prenosi HINA.

Policija također ima i napomenu: 'U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: [email protected]'.

Također, bosanskohercegovački ured Interpola primio je zahtjev Hrvatske za privođenje Mamića, po tjeralici koju su raspisale vlasti Republike Hrvatske.

- Stigao je zahtjev u Interpol, rekao je neimenovani dužnosnik u ministarstvu sigurnosti BiH.

Pojasnio je kako će Mamić biti priveden u Sud BiH te će se izjasniti o tome ima li bosanskohercegovačko državljanstvo, kao i protivi li se izručenju Republici Hrvatskoj.

Državna policijska agencija (SIPA) u srijedu još nije dobila nalog za Mamićevo privođenje.

U službenom odgovoru Hini iz ureda Interpola u BiH koji djeluje pri Upravi za koordinaciju policijskih tijela BiH, navodi se da ta institucija 'nije ovlaštena davati informacije' o tome je li za Zdravka Mamića stigao zahtjev za privođenje i izručenje Republici Hrvatskoj nakon nepravomoćne presude Suda u Osijeku kojom je proglašen krivim i osuđen na 6 godina i šest mjeseci zatvora. Pojasnili su da upit treba uputiti 'hrvatskim nadležnim vlastima'.

Županijski sud u Osijeku u utorak je izdao nalog Policijskoj upravi osječko-baranjskoj da raspiše domaću i međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem. Za područje Europske unije izdan je europski uhidbeni nalog.

Dinamov savjetnik Zdravko Mamić nalazi se u Međugorju, s obzirom da ima dvojno državljanstvo. S obzirom na odredbe Ustava, BiH ne izručuje svoje državljane.

Dnevnik.ba