StoryEditor

Mamić ostaje u BiH

Piše D  /  20.07.2018., 03:07h

Vijeće Suda BiH je odlučivalo na osnovu prijedloga suca za prethodni postupak, a odluka će biti proslijeđena Apelacijskom vijeću Suda BiH na preispitivanje odluke.

"Shodno članu 45. stav 1. Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima dana 19. srpnja 2018. godine cijeli spis je dostavljen vijeću Apelacijskog odjeljenja Suda BiH na konačnu odluku", rečeno je za Klix.ba.

Prije tri dana u Sudu BiH je održano ročište pred sutkinjom za prethodni postupak vezano za zamolnicu Republike Hrvatske u postupku izručenja Zdravka Mamića.

"I Tužiteljstvo i obrana su istaknuli neke bitne činjenice da je člankom 40 stava 3 propisana zabrana izručenja vlastitih državljana, kao i član 34 i odredbe članka 7. i 8., što znači da se u ovom slučaju ne mogu primijetiti odredbe bilateralnog ugovora", rekao je u utorak odvjetnik Zdravko Rajić.

Republika Hrvatska je ranije uputila zahtjev za izručenje Zdravka Mamića na osnovu domaće i međunarodne tjeralice koju je raspisao Županijski sud u Osijeku. 

Mamić je prvostupanjskom presudom tog suda osuđen na 6,5 godina zatvora, ali s obzirom na to da posjeduje i državljanstvo BiH, on nije izručen zemlji koja ga traži.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 18:19