StoryEditor

Mamić opet napustio sudnicu, zbog povećanog broja policajaca!?

Piše D  /  14.05.2018., 11:05h

Prije početka glavne rasprave Mamić je negodovao zbog povećanog broja pravosudnih policajaca u sudnici, prenosi Slobodna Dalmacija.

‘Ako će ovi tu stajati cijelo vrijeme, onda ja idem. Nemam potrebe sudjelovati u ovoj predstavi‘, poručio je Mamić te potom napustio sudnicu. 

Na početku glavne rasprave protiv Zdravka Mamića i  još trojice okrivljenika, Uskok se očitovao o dokaznim prijedlozima koje je okrivljeni  Mamić predložio za uvrštavana u sudski spis prilikom iznošenja sudske obrane. 

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana Ljubojevića. 

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila  Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacijja nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu. 

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu Mamiću, bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru sudi se zbog optužbi da su izvlačenjem novca NK Dinamo oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:31