StoryEditor

Mamić je sudu zabunom predao papirić s uputama za Lovrena?

Piše D  /  14.05.2018., 12:05h

Nakon što je Zdravko Mamić napustio sudnicu u Osijeku nezadovoljan povećanim brojem pravosudnih policajaca, sudska rasprava zbog optužbi za izvlačenje novca iz Dinama nastavljena je bez njega.  U samoj dvorani ostala su četiri pravosudna policajca.

Sudac je čitao sve što je donio Mamić u dvije Dinamove vrećice na prošlom ročištu. Radi se o dva registratora u kojemu je bilo 227 dokumenata.  

Predsjednik Sudskog vijeća Darko Krušlin izvijestio je da se u dva registratora nalazi ukupno 227 različitih dokumenata te da se Uskok, u pismenom očitovanju, usprotivio većini prijedloga, osim uvidu u ugovor o profesionalnom igranju između NK Dinama i igrača Gorana  Ljubojevića, javlja RTL.

Tužiteljstvo je predložilo da se obavi uvid i u ugovor o podjeli transfera između NK Dinama i toga igrača, čemu se usprotivila Mamićeva obrana, istaknuvši da ta dokumentacija nema veze sa činjeničnim stanjem i predmetom ovoga postupka, pa će se suđenje nastaviti nakon što Sudsko vijeće odluči o ovom dokaznom prijedlogu. 

Među 227 dokumenata koje je Zdravko Mamić predao sudu kada je iznosio svoju obranu, našao se i papir koncipiran kao moguća pitanja USKOK-a te odgovori nogometaša Dejana Lovrena na ta pitanja. Obrana je tvrdila kako su to bilješke obrane koje su zabunom dospjele u spis te tražila povlačenje tog dokumenta kao dokaza. No, reagirao je na to USKOK i zatražio da se taj papir ostavi u sudskom spisu kao dokaz, piše Večernji list.

- Ne radi se o bilješkama obrane, nego o dokumentaciji nastaloj nakon ispitivanja Dejana Lovrena u istrazi u USKOK-u, a prije ispitivanja na sudu, a sve kako bi se pripremilo svjedoka za svjedočenje i njegov iskaz se prilagodio obranama okrivljenika – stava je tužitelj Tonči Petković.

Završne riječi danas se ipak neće održati, a USKOK je prihvatio nove dokaze i izmijenio optužnicu, javlja Dnevnik.hr. 

Podsjetimo, nakon što su optužbe Uskoka za izvlačenje novca iz GNK-a Dinamo i štetu državnom proračunu odbacili bivši čelnik toga kluba Zdravko Mamić i poreznik Milan Pernar, isto su učinila i preostala dva optuženika, Zoran Mamić i Damir Vrbanović, koji također nisu željeli odgovarati na pitanja tužiteljstva. 

Iznoseći obranu, Zoran Mamić izjavio je kako se ne osjeća krivim, a Uskokovu optužnicu nazvao je "besmislenom i nekorektnom".
Potvrdio je kako je od Dinama dobio pozajmicu od 24 milijuna kuna, pri čemu je dogovorio s klubom kamatu od 4 posto te platio Dinamu oko 4 milijuna kuna kamata pa je, kako kaže, Dinamo na toj pozajmici i zaradio.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 11:22