StoryEditor

Mamić iselio iz međugorskog hotela

Piše D  /  04.09.2019., 07:09h

Hotel smješten na samo stotinjak metara od crkve Sv. Jakova zagrebački Dinamo u više je navrata koristio kao svoje sjedište tijekom zimskih priprema, a u njemu su boravile i brojne poznate osobe, uključujući i hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Hotel već više od desetljeća vode braća Jure i Mario Vasilj.

Nedugo nakon što se Mamić uselio u taj hotel, pobjegavši u lipnju 2018. kako bi izbjegao nepravomoćnu zatvorsku kaznu od šest i pol godina na prvom suđenju zbog izvlačenja novca iz Dinama, zagrebački nogometni klub koncem kolovoza 2018. potpisao je ugovor s 23-godišnjim Mariom Vasiljem. Klub ga tada nije službeno predstavio, javnost je o njemu jako malo znala, a u Dinamo je stigao iz četvrte poljske lige, iz kluba koji se zove Legionova, da bi promptno bio proslijeđen u Sesvete.

Dotad je u karijeri igrao za GOŠK Gabelu, Istru, Rovinj, Hrvatski dragovoljac te slovensku Krku. Mario Vasilj sin je vlasnika hotela Villa Regina u Međugorju. Financijske okolnosti tog transfera nisu poznate, ali odmah nakon što se to dogodilo pojavila se sumnja da je klub pronašao način da nominalno legalno financira Mamićev boravak u Hercegovini.

Dinamo je tijekom Mamićeve vladavine u klubu imao nevjerojatno „kreativnu“ povijest „rikverca“, kombinacija i drugih oblika nelegalnih isplata u cilju Mamićeve koristi te ostalih vratolomija za zaradu na transferima, ali je angažiranje igrača iz amaterske lige šokiralo javnost. Sada se tvrdi da otac tog mladog nogometaša naposljetku nije bio najsretniji tijekom i razvojem karijere svog sina pa je to, čini se, dovelo do svađe nakon koje je Mamić napustio taj hotel.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:19