StoryEditor

‘Mamić i njegova obitelj će uplatiti 52 milijuna kuna u proračun uz pomoć prijatelja‘

Piše D  /  13.05.2021., 10:05h

Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević bio je gost Novog dana i govorio, između ostalog i o jučerašnjem svjedočenju Zdravka Mamića u statusu osumnjičenika ispred Kantonalnog tužiteljstva u Livnu.

Miljević je komentirao i pravomoćnu presudu Županijskog suda u Osijeku prema kojoj Zdravko Mamić treba vratiti novac u državni proračun.

- Zdravku Mamiću je zbog jednog jedinog djela iz te presude Županijskog suda u Osijeku naloženo da uplati Državnom proračunu, a ne Dinamu i da bi ih Zdravko Mamić i njegova obitelj trebala uplatiti u državni proračun - kaže Miljević.

Dodaje da je nalog suca izvršenja Županijskog suda u Osijeku stavljen na oglasnu ploči, iako je, kako tvrdi Miljević, imao urednu adresu na koju prima sve pozive.

- Na oglasnoj ploči je objavljeno da on plati 25,5 milijuna, odnosno 26 milijuna kuna. Ja sam na to odgovorio da je to potpuno nerazumljivo i da ne znamo zašto bi se to platilo i kome i kako su baš došli do tog iznosa, kako se plaća višak ako je utvrđena nemogućnost plaćanja iznosa koji bi trebalo platiti - pojašnjava Miljević.

Miljević je potvrdio da Zdravko Mamić misli platiti cjelokupni iznos.

- Zdravko Mamić misli platiti naznačeni iznos i ne samo taj od 25,5 milijuna već cjelokupni iznos uz pomoć svojih prijatelja, ali ima izričitu želju da to dođe Republici Hrvatskoj i narodu Republike Hrvatske. Njemu je to naznačeno u tom oglasu, tu je naznačen rok od 8 dana koji je isticao jučer ili prekjučer. Ja sam obavio s njim razgovore i on je sam izrazio ovu želju. Zdravko Mamić je mene ovlastio da mogu baratati s tom informacijom. Zdravko Mamić želi to platiti, platit će cjelokupni iznos od 52 milijuna kuna, ali hrvatskoj državi i hrvatskom narodu - kazao je Miljević.

Miljević je kazao kako to nije išlo preko njega, niti je on to odobrio.

- Išlo je preko drugih osoba koje ja sad neću otkrivati, ali to su bile pogodne osobe koje su to mogle predati Državnom odvjetništvu. Nisam mogao potvrditi sve dok Državno odvjetništvo nije potvrdilo da je preuzelo stick. Koliko se radilo od 8. listopada pa eventualno do kraja siječnja je vrlo upitno. Sasvim sam siguran da su u veljači brojne dokazne radnje zaista i provedene - rekao je Miljević.

Potom je pojasnio što se zbivalo u srijedu u Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu.

- Jučer je Zdravko Mamić u uvodu svog iskaza pred Kantonalnim tužiteljstvom odmah predao dva sticka. Budući da je radnju putem sistema međunarodne pomoći provodilo kantonalno tužiteljstvo u Livnu. To su dva istovjetna sticka. Jedan je predan Kantonalnom tužiteljstvu u Livnu, a drugi prisutnoj zamjenici ravnateljice USKOK-a - objasnio je, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 07:23