StoryEditor

Malena djevojčica i dalje kritično, testirat će joj vitalne funkcije

Piše D  /  04.04.2021., 09:04h

Pretučena curica (2) i dalje je u vrlo teškom, nepromijenjenom stanuju, doznaje se u nedjelju ujutro od ravnatelja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj. 

Kako nam je rekao prof. dr. Goran Roić, djevojčica je vrlo kritično.

- Kasnije u toku dana će se raditi dodatne dijagnostičke pretrage, testiranje moždane aktivnosti. To je proces koji traje nekoliko sati i provodi ga tim s Jedinice za intenzivno liječenje - rekao je Roić.

Biološkim roditeljima pretučene djevojčice jučer je određeno 30 dana istražnog zatvora, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, a ocu i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, jer je već imao sličnih kaznenih prijava. Prepraćeni su u zatvor u Požegu. 

Kako doznaju 24sata.hr otac ima povijest nasilnog ponašanja. Prije devet godina odnosno 2012. udario je čovjeka bocom po glavi i iz džepa mu ukrao 900 kuna. Godinu kasnije napao je svog oca, te isto ponovio 2014. Samo godinu dana kasnije napad na oca je ponovio, a u drugom slučaju te iste 2015. žrtve napada bili su oboje njegovih roditelja. Tri godine kasnije odnosno 2018. pijan je napao suprugu. Tada je u krvi imao 2,83 promila alkohola. 

Majka i otac ranije su ispitani kod županijske državne odvjetnice i djelomično su priznali krivnju. Majka je prvooptužena i tereti je se za pet kaznenih djela povrede djetetovih prava i nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Oca se tereti za četiri kaznena djela teške povrede djetetovih prava, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:58