Article_Top_970x250

Makljaža u Valenciji: Letjele su šake, igrači napali suca

Valencija izborila polufinale

Makljaža u Valenciji: Letjele su šake, igrači napali suca

sij 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Valencija je izborila polufinale Kupa kralja pobjedom nad Getafeom 3-1, a nakon utakmice se odvijala prava drama. Prvo su se igrači potukli na terenu, a onda su u tunelu gosti napali pomoćnika glavnog suca.

Kakva drama se dogodila u utorak nakon utakmice Valencije i Getafea u Kupu kralja! Šišmiši su se vratili nakon zaostatka iz prve utakmice i pobjedom 3-1 prošli u polufinale domaćeg kupa.

Getafe je imao prolaz sve do sudačke nadoknade, kada je Rodrigo golovima u 92. i 93. minuti kompletirao hat-trick i odveo čudesno Valenciju dalje. Sudac je utakmicu produžio za čak sedam minuta, a odluke koje su dovele do tolikog produžetka nisu se dopale gostujućim igračima. Posebno priznati gol nakon kojeg su gosti tražili zaleđe...

Stoga je nakon utakmice uslijedila prava drama u kojoj je glavni sudac Xavier Estrada Fernández imao jako puno posla.

Još tijekom igre je zbog dva žuta kartona isključen Djené Dakonam, ali pokazalo se to potpuno nebitnim s obzirom na sve sve što je uslijedilo nakon utakmice.

Fernández je nakon isteka devedesete isključio dvojicu igrača - Getafeovog Brunu i Valencijinog Diakhabyja te pomoćnog trenera Marcelina zbog tučnjave i provociranja na travnjaku.

- Kada je utakmica završila, Bruno je napao Diakhabyja koji je ušao na teren, uhvatio ga je za vrat i udario. Nekoliko igrača ih je moralo razdvajati - opisao je izvještaju glavni sudac utakmice.

- Uhvatio sam ga za vrat i udario - priznao je kasnije sam i Getafeov igrač.

Valencijin pomoćnik je "letio" van jer je u nakon golova za pobjedu otišao slaviti i provocirati goste ispred njihove klupe.

Ali, tu nije bio kraj drami jer je nekoliko igrača u tunelu napalo pomoćnog suca nezadovoljni njegovim odlukama. Najprije je poludio Getafeov branič Damián Suárez, a slijedio ga je suigrač Jamie Mata.

- Kada je utakmica završena, otišao je u tunel, gurnuo člana Valencijine ekipe koji je nosio klupske boje, a onda je otišao do mog prvog asistenta, udario ga i  prijeteći prstom ponavljao: '"Ti si p**kica" - Objasnio je glavni sudac u svom izvještaju.

- Jamie Mata je nakon utakmice prišao pomoćniku riječima "ti si sramota sudaca".

Sada se čekaju kazne i Valencija unatoč prolazu strepi o suspenzijama igrača za polufinale, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250