StoryEditor

Majkić: Kada su u sporu dva naroda, valjda je u redu da treći konačno dođe na red

Piše D  /  20.07.2020., 06:07h

- Očekujem da bude usvojen, jer nema razloga da ne bude usvojen. Argumenti koji govore u prilog tome da ga treba usvojiti što prije i bez ikakvih promjena je to što se njime rješava nekoliko značajnih stvari - smatra Majkić, prenosi Fena.

Kaže da se njime rješava pitanje ekonomske pomoći u vrijeme korone, rješava se pitanje izbora i na kraju rješava se sve ono što je jedna zemlja obavezna da uradi već početkom godine, da ima proračun, a ne da ga donosi u drugoj polovici tekuće godine.

Upitana da prokomentira izjavu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije da je vrijeme da na čelu Uprave za neizravno oporezivanje bude neko iz srpskog naroda, Majkić je postavila pitanje treba li to uopće komentirati?

- Je li to pravo unaprijed određeno da moraju biti iz reda bošnjačkog i reda hrvatskog naroda? Kada su u sporu ta dva naroda, valjda je u redu da treći konačno dođe na red. Ako govorimo o jednakosti svih, onda se ta jednakost očituje i na tome - smatra Majkić.

Po njenim riječima, treba znati da će biti još polemike o tome, „ali naš stav je iznesen jasno i tu nema što niko da prigovori“.

- Nije korektno da od osnivanja nikada na čelu nije bio predstavnik srpskog naroda. Zašto ne bi bio? Po čemu su to druga dva naroda pretplaćena, a treći je isključen? Nema opravdanja. Niko ne može problematizirati to, izuzev po onoj ‘meni to pripada i to je moje‘ - kazala je Majkić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 14:24