StoryEditor

Majkić: Bošnjaci računaju na glasove migranata

Piše D  /  13.06.2020., 09:06h

Majkić je istaknula da Bošnjaci, odnosno najveća bošnjačka politička stranka SDA, a po stavu su im bliske i ostale stranke iz Sarajeva, smatra da migrante ne treba dirati.

Na pitanje što očekuje od tematskih sjednica oba doma Parlamenta BiH o migrantskoj krizi, Majkić je rekla da ne očekuje ništa.

- Kao prvo, treba sačekati da vidimo hoće li Selmo Cikotić (SDA) biti izabran za ministra sigurnosti, a i ako bude, njegova dosadašnja politička i profesionalna biografija garantira da će voditi politiku SDA koja ne pokazuje da želi rješenje migrantske krize - rekla je Majkić za "Glas Srpske".

Majkić je navela da je posljednju sjednicu ovog parlamentarnog doma obilježio dnevni red prepun izvještaja i dokumenata iz 2017. i 2018. godine koji su morali biti odbačeni iz prostog razloga jer se u njima nalazi ono što ne odgovara stvarnosti.

-  To je bila dosadna sjednica na kojoj je Dom naroda pokušavao stići stvari koje je davno trebalo usvojiti... Sjednicu su obilježile inicijative minornih političkih stranaka i pojedinaca koji pred izbore pokušavaju sebi osigurati simpatije i naklonost birača - ocijenila je Majkić.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:26