StoryEditor
florida

Majka veganka osuđena na doživotni zatvor jer je njezin 18-mjesečni sin umro od pothranjenosti

Piše desk  /  01.09.2022., 08:40h

Osamnaestomjesečni dječak bio je težine sedmomjesečne bebe kada je umro u rujnu 2019., navodi se u policijskom izvješću

Majka veganka iz Floride osuđena je na doživotni zatvor nakon što je njezin 18-mjesečni sin preminuo zbog pothranjenosti. Naime, ona i njezina obitelji jeli su samo sirovo voće i povrće. 

Sheila O’Leary (38) u ponedjeljak je imala saslušanje o kazni koje je odgođeno četiri puta nakon presude krajem lipnja za ubojstvo prvog stupnja Ezre O’Learyja 2019. godine. Sudac Bruce Kyle naredio je O’Leary, koja je tiho stajala u crvenom zatvorskom kombinezonu, da ne ostvaruje kontakt sa svojom ostalom djecom. Branitelj je nakon saslušanja rekao da se namjerava žaliti na kaznu, piše New York Post.

Njezin suprug, Ryan O'Leary (33), i dalje je u zatvoru dok čeka suđenje pod istim optužbama.

Početkom kolovoza, protiv oca su podignute dodatne optužnice za seksualno zlostavljanje žrtve mlađe od 12 godina te lascivno ponašanje nad žrtvom mlađom od 12 godina.

Istražitelji su rekli da im je par O'Leary rekao da obitelj jede samo sirovo voće i povrće, iako se Ezra također hranio majčinim mlijekom. Osamnaestomjesečni dječak bio je težine sedmomjesečne bebe kada je umro u rujnu 2019., navodi se u policijskom izvješću. Obdukcija je pokazala da je umro od komplikacija pothranjenosti.

- Ovo dijete nije jelo - rekla je tijekom suđenja Francine Donnorummo, šefica posebne jedinice za žrtve u Uredu državnog tužitelja.

O'Leary i njezin suprug imali su još dvoje djece u dobi od tri i pet godina, koja su također bila neuhranjena, rekli su istražitelji. Četvrto dijete, u dobi od 11 godina, vraćeno je biološkom ocu tijekom ranijeg slučaja pothranjenosti u Virginiji, pokazuju sudski zapisi.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:45