StoryEditor

MAJKA OTKRILA DETALJE: Čula sam krik. Muž je viknuo ‘ja sam ubio djecu‘

Piše D  /  01.03.2019., 01:03h

Nisam ni slutila što će napraviti – rekla je za Večernji.hr majka djece koju je otac Josip Rođak jučer s balkona kuće u Pagu bacio na beton, rekla je majka koja je otkrila detalje tog tragičnog jutra. 

– U 5.56 me pitao jel‘ spavam, ja sam se malo od vrtića okrenula prema njemu i vratila se prema malom i u tom sam trenutku opet zaspala, nisam slutila što će napraviti. Mislila sam možda se digao jer svako jutro otiđe u dućan po kruh i s gospodinom Bernardom priča – prisjetila se ona jučerašnjeg jutra.

Kaže kako je odjednom čula krik.

– Mislila sam da je ova mala što je kritično pustila na mobitel možda kakvu muziku i da je to to. Kada je on došao u sobu čula sam parkete kako škripe i vidjela sam da je djevojčicu koja je imala operaciju, uhvatio za ruke i nosio je. Vratio se i rekao hladnokrvno ‘Ja sam ubio djecu‘ – prepričava majka.

– To je sve što znam, ja sam mu rekla ‘monstrume kuda sada bježiš‘, a on je otišao na policiju i tamo se prijavio. Ovo mu ne mogu oprostiti – dodala je.

Ponavlja kako je inače bilo sve u redu te da otac nije ranije zlostavljao djecu.

– Nismo se ni svađali, niti išta – kaže majka.

– Pio je tablete Normabel za smirenje i one za odčepljivanje žila i za tlak – dodaje. Priznaje kako su imali problema s najstarijom kćeri i da je Centar za socijalnu skrb prije dolazio, no tvrdi da s mužem nije imala nikakvih problema.

– Nije mi pokazivao nikakve signale, nisam znala što će se dogoditi, kada su mi rekli, meni su se noge odsjekle. Ja sam u gaćama otrčala dolje i vidjela djecu u krvi – priča majka.

Troje djece smješteno je u zadarskoj bolnici i ondje ih posjećuje, dok je sedmogodišnjakinja prevezena u KBC Zagreb te je njezino stanje kritično.

– Mene je mala kojoj je unakazio oko jučer pitala hoće li tata doći živjeti s nama, ja sam joj rekla ne.

U strahu je – kaže majka djece. U strahu je da njezinog supruga ne puste van iz zatvora.

– Čitala sam da bi mogao dobiti 40 godina zatvora, ali čula sam neke priče da bi ga mogli i pustiti iz zatvora – kaže.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 14:55