Article_Top_970x250

Majka ne ide kćeri u zatvor, dokaza nema, a svjedoci ne žele svjedočiti

ubojstvo jasmine dominić

Majka ne ide kćeri u zatvor, dokaza nema, a svjedoci ne žele svjedočiti

tra 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Pixsell

Sredinom svibnja bit će novo ročište radi odlučivanja o produljenju istražnog zatvora za Smiljanu

Jasmina Dominić, mirna zagrebačka studentica, nestala je u ljeto 2000. Imala je samo 23 godine. Obitelj je govorila kako je otišla raditi u Francusku, pa je bila u Njemačkoj, no njezin nestanak, na pritisak šire obitelji, prijavila je majka Katarina tek 16. kolovoza 2005. godine.

Iako su mještani bili sumnjičavi, nikome ni na kraj pameti nije bilo da se nesretna Jasmina sve to vrijeme nalazi u škrinji u obiteljskom domu. Stravična istina na vidjelo je isplivala u subotu, 16. veljače.

U Palovcu, mjestu gdje se odvio užasan zločin, ljudi još nevoljko pričaju o jezivom događaju.

Sestra žrtve, Smiljana, osumnjičena je za užasan zločin.

Bez komentara

Njezina kći nije željela ništa komentirati za novinare 24sata, dok je Smiljanina majka na gotovo identičan način odgovorila novinarima.

“Nemam vam ništa za reći, ne želim ništa komentirati. Puno je bilo laži i svega, tako da ne želimo ništa više”, kratko je prokomentirala.

Prema neslužbenim informacijama, dozvolu da Smiljanu posjete u istražnom zatvoru zasad su zatražili samo njezin suprug Ivica Srnec i najstarija kći Katarina.

Zanimljivo je i kako je Smiljanu je u istražnom zatvoru mogla posjetiti i majka. Dozvolu bi zasigurno dobila, kao i ostali članovi najuže obitelji, no nije je tražila.

‘Muka mi je od svega’

Jasminin ujak, Drago Sabola, jedini koji je još u vrijeme nestanka iznio sumnje da je Jasmina ubijena, rekao je kako mu je muka od svega.

“Jednom tjedno, pred kraj tjedna, odem na groblje i zapalim svijeću. I sad se spremam na groblje, samo da se presvučem. Što mi drugo preostaje?”, kazao je te dodaje kako ne komunicira s Dominićima.

I susjedi u mjestu još se čude kako tijelo tolike godine nije pronađeno. Kako baš nitko nije zagledao u škrinju, čistio ju tolike godine.

Kako će se razvijati ovaj slučaj još se ne zna. Iako je poznato da je nesretna Jasmina ubijena između 2000. i 2005., dokazi protiv Smiljane vrlo su tanki.

Svi svjedoci koji imaju saznanja o ovom slučaju iskoristili su zakonsku blagodat te su odbili svjedočiti, a tupi predmet kojime je nesretna djevojka ubijena vjerojatno se nikada neće pronaći.

Sredinom svibnja bit će novo ročište radi odlučivanja o produljenju istražnog zatvora za Smiljanu, a upućeni kažu kako se ne bi začudili da je puste. Na žalost priznanje koje je navodno dala u policiji ne može služiti kao dokaz, piše 24sata.

Dnevnik.ba