StoryEditor

Majka mladića kojeg je ubio Zavadlav: ‘Htjela sam pričati s Filipom, ali..."

Piše D  /  12.01.2021., 10:01h

Milena Torlak, majka ubijenog 38-godišnjeg Jurice u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekla je kako joj je krivo što Filip Zavadlav nije pokazao ni trunke kajanja. "Neka mu Bog oprosti, jer ja mu oprostiti ne mogu.

On je za mene ubojica mog sina i to će zauvijek ostati. Suditi mu ne mogu, Bog neka mu sudi. Kako da mu oprostim kad kaže da se nimalo ne osjeća krivim? Pa kod njega nema kajanja...

Čovjek se kaje kad pregazi mačku, jer i ona je živo biće, i nju je Bog stvorio. Ali da se on onako bahati u sudnici i ne pokazuje nimalo kajanja? Pa kako mu oprostiti, shvatite me... To me tako boli. Ne mogu imati milost prema njemu", govori kroz suze za Slobodnu Milena Torlak.

"Pogledala bih ga u oči i pitala ga: "Zašto, Filipe? Tvoja majka je našla broj od mog sina i željela mi je izraziti sućut. Zašto ti to nisi napravio? Mogao si i doći do mene, kazati mi što se događa, ja bih odmah išla na policiju, prva, da ti pomognem i da se taj slučaj ispita. Onaj tko treba, neka odgovara pred zakonom, makar mi to bio i sin. Sve je rješivo, ali je smrt nerješiva, ona je nenadoknadiva i tako se ne rješava problem."

Eto, to bih mu rekla, ali moj drugi sin mi brani da se suočim s njim jer ne vjeruje da bi mi srce to izdržalo. Oprostila bih mu da je rekao da se osjeća krivim. Ne možeš, Filipe, dušo, to ne reći! A troje si ljudi ubio", kaže gospođa Milena koja se nada da će Zavadlav dobiti pravednu kaznu.

Podsjetimo, jučer je prošlo godinu dana od trostrukog ubojstva u Splitu. Tu subotu, 11. siječnja, u samom centru grada 25-godišnji Filip Zavadlav je s 37 metaka iz kalašnjikova ubio Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 04:30