StoryEditor

Majka četvero djece ubijena dok joj je kći slušala online nastavu

Piše D  /  13.08.2020., 10:08h

Do pucnjave je došlo u utorak u 08:00 po lokalnom vremenu u Indiantownu na Floridi, a u kući se za vrijeme ovog incidenta nalazilo još petero djece, piše BBC, prenosi Index.hr.

Prema policiji, učiteljica djevojčice čula je preko Zooma prepirku i stišala nastavu prije nego što je napadač zapucao. Osumnjičeni, Donald Williams (27), uhićen je nakon što je biciklom pobjegao s mjesta događaja.

Ubijena pred svojom djecom

Maribel Rosado Morales (32) ubijena je pred svojih četvero djece i dva mlađa rođaka, objavila je policija.

Djevojčica, koja pohađa osnovnu školu Warfield, imala je svoj prvi dan online nastave. Florida je jedna od najteže pogođenih država u SAD-u, s preko 542.000 zabilježenih zaraza covidom-19.

Na konferenciji za novinare šerif William Snyder rekao je da je Williams otišao kod svoje bivše djevojke Morales kako bi s njom raspravljao o objavi na Facebooku.

"Učiteljica je rekla kako je stišala zvuk na nastavi, a zatim vidjela kako je 10-godišnjakinja pokrila rukama uši“, kazao je Snyder i dodao da je metak pogodio računalo.

Pobjegao na autobus

Williams je s mjesta događaja prvo pobjegao biciklom, a zatim je ušao u gradski autobus. Nagovarao je vozačicu da skrene sa svoje rute kako bi ga odvezla u njegovo susjedsto, nakon čega je vozačica autobusa pozvala policiju.

Čim ga je policija uhitila, Williams je odmah priznao što je učinio. Optužen je za ubojstvo, kao i nekoliko drugih krivičnih djela.

Socijalna služba Floride pobrinut će se za djecu, koja su u dobi od 10 do 17 godina, i pokušat će im naći novi dom.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 20:44