StoryEditor

Magazinović: Nesudjelovanje u radu Vijeća Europe najveća sramota postdaytonske BiH

Piše D  /  08.04.2019., 08:04h

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, komentirajući za „Avaz“ i službenu potvrdu da naša zemlja neće imati izaslanstvo do kraja ove godine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, kazao je da je ogorčen odnosom nadležnih prema ovom problemu.

- Činjenica da je Bosna i Hercegovina svojevoljno odabrala da ne sudjeluje u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe je najveća sramota i poniženje koje je naša država doživjela na međunarodnom planu u postdaytonskoj BiH. Sada je apsolutno logično očekivati da se uspori i naš put u EU jer kome u članstvu treba država koja ne cijeni svoj status u međunarodnim organizacijama.

Posebno čudi da na ovo nisu reagirala tri bivša člana Predsjedništva BiH Izetbegović, Čović i Radmanović, koji bi trebali znati važnost članstva u Vijeću Europe, a koji su sada članovi rukovodstva Parlamenta BiH, koje je odgovorno za ovo što se dešava.

Očekujem da će Predsjedništvo BiH reagirati iako je jasno da je nerad Državnog parlamenta dio dogovora parlamentarne većine.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 21:20