StoryEditor
podvale

Magazinović besprizorno obmanjuje: Pokušat ćemo mu "nacrtati" što Hrvati žele

Piše B.B.  /  18.01.2022., 11:23h
Na pitanje koje su to čvrste pozicije od kojih HDZ ne odustaje kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona BiH, Magazinović odgovara “HDZ bi da u Ustav upišemo da će član Predsjedništva biti Čović”. Navodi kako se može napraviti da to bude u skladu s Ustavom, ali smatra to pogrešnim.

Saša Magazinović (SDP BiH) u gostovanju na N1 iznio je jednu od najčešćih podvala političkog Sarajeva, ustvrdivši da HDZ želi upisati Čovića u Ustav kao člana Predsjedništva.

Čović je igrom slučaja, s obzirom na to da dolazi iz najpopularnije stranke među Hrvatima u BiH, stranački lider s najvećom podrškom među hrvatskim biračima. No poanta, kao što jako dobro zna i Magazinović, ali se nevješto pravi neinteligentan, jest u tome da hrvatskog člana Predsjedništva trebaju izabrati - Hrvati.

Upravo to nalaže Ustav, inače ne bi bila tri člana Predsjedništva za tri konstitutivna naroda.

Magazinović se, nadalje, uhvatio u još jednu logičku klopku. Govori o željama HDZ-a BiH, a Hrvatski narodni sabor čine stranke s više od 90% podrške hrvatskog pučanstva u BiH i konsenzualno su za izmjene Izbornog zakona uz osiguravanje legitimnog predstavljanja. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:18