Article_Top_970x250

Mađarska protueuropska kampanja: "Zaustavimo Bruxelles"

Upitnik

Mađarska protueuropska kampanja: "Zaustavimo Bruxelles"

tra 01, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Upitnik sadrži šest pitanja a tiču se prije svega pitanja imigracije. "Što bi trebala učiniti Mađarska, kada ju, unatoč nedavnoj seriji terorističkih napada u Europi, Bruxelles želi natjerati da pusti da migranti ilegalno ulaze", jedno je od pitanja.

Mađarska je pokrenula protueuropsku kampanju tražeći od građana mišljenje o tome kako se suprotstaviti politikama iz Bruxellesa koje, po vladi, prijete neovisnosti zemlje. Upitnik pod naslovom "Zaustavimo Bruxelles" poslan je u svako kućanstvo, objavio je visoki dužnosnik vlade Bence Tuzson pokrećući službeno kampanju, prenosi HRT.

Upitnik sadrži šest pitanja a tiču se prije svega pitanja imigracije. "Što bi trebala učiniti Mađarska, kada ju, unatoč nedavnoj seriji terorističkih napada u Europi, Bruxelles želi natjerati da pusti da migranti ilegalno ulaze", jedno je od pitanja. Nude se dva odgovora: "omogućiti migrantima da se slobodno kreću po zemlji" ili "zadržati ih pod nadzorom dok se čeka da vlasti donesu odluku o njihovom slučaju".

Vlada premijera Viktora Orbana nedavno je dala nalog da se migranti sustavno stavljaju u kampove uz mađarsko-srbijansku granicu. Jedno od pitanja odnosi se i na međunarodne nevladine organizacije koje, po vladi, podupiru ilegalnu imigraciju ili se miješaju u unutarnja pitanja zemlje. Već mjesecima, mađarska vlada radi pritisak na nevladine organizacije, posebno one koje financira milijarder mađarskog podrijetla George Soros.

Dnevnik.ba

Tagovi: