StoryEditor
dodik čeka orbana

MAĐARI BI "DA UPADNU", ALI... Dodik: Čeka nas lakrdija u kojoj Nijemci zabranjuju projekte, a nisu otkazali još nijedan

Piše desk  /  02.04.2024., 17:45h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je mađarski premijer Viktor Orban veliki i pravi prijatelj Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da Orban dolazi u R. Srpsku u četvrtak i da je ovo drugi posjet mađarskog premijera Republici Srpskoj za godinu dana.

- Mi imamo veoma konkretne projekte i imamo konkretne razgovore o tome kako surađujemo i poštujemo liderstvo koje je Orban pokazao. On je jedan od najsnažnijih europskih lidera sada u okviru Europske unije i to se pokazuje na mnogim mjestima i to je nama čast - rekao je Dodik, prenosi RTRS.

On je istaknuo da je Orban pokazao da može u veoma kompleksnim odnosima da vodi Mađarsku kao zemlju članicu Europske unije i NATO, da izbjegne sukob za svoj narod i da se usmjeri ka razvoju.

Dodik je rekao da će Orbanova posjeta Banjoj Luci biti prilika za analizu svega što je od sada urađeno.

- Mi smo već ranije dogovorili da ćemo svakih šest mjeseci razgovarati o tome što je urađeno. Program u poljoprivredi se pokazao kao veoma uspješan. Sada nas čeka lakrdija u kojoj Nijemci zabranjuju projekte, oni još nisu otkazali nijedan projekt, a najavljivali su to prošle godine. Njemačke kompanije su ostale u ugovoru, toliko koliko poštuju saveznu Vladu - rekao je Dodik.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 13:49