StoryEditor

Mađar zarobljen u kabini padao u provaliju duboku 20 metara

Piše D  /  14.11.2019., 09:11h

U srijedu oko 8.00 sati prevrnuo se kamion s nadvožnjaka u Ljubljani malo prije tunela Golovec. Kamionom je upravljao 53-godišnji vozač iz Mađarske koji je preminuo na mjestu nesreće. Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom te probio ogradu i pao s 20 metara visokog nadvožnjaka. 

U nesreći su sudjelovala još dva automobila. Kako saznajemo iz slovenskih medija, automobil marke Opel Corsa zbog prekomjerne brzine i nepažnje zasmetao je vozaču kamiona koji ga je pokušao zaobići te izgubio kontrolu nad teretnim vozilom. U spremniku kamiona nije bilo opasnih tvari koje bi mogle prouzročiti još veću štetu. 

Policijski psi bili su na mjestu događaja jer je komad odjeće za kojeg se sumnjalo da pripada putniku visio na obližnjem drvetu. Ispostavilo se da se radi o odjeći preminulog Mađara. 

- U zavoju zbog neprilagođene brzine vozač Opel Corse uletio je pod kamion. Vozač kamiona pokušao je izbjeći nesreću i prešao u desnu traku gdje je udario od zaštitnu ogradu i pao s 20 metara visokog nadvožnjaka. Naime, vozač je ostao zaglavljen u kabini kamiona - izjavio je slovenski policijski inspektor Aleksandar Vrabić. 

- Vozač Opel Corse nije bio pod utjecajem alkohola ili drugih opojnih sredstava te je uz nastradalog nastala velika materijalna šteta. Počinitelj nesreće suočava se s kaznom izazivanja prometne nesreće iz nehaja koja može sezati i do 8 godina zatvora - dodao je inspektor. 

Na terenu u Ljubljani interveniralo je devet vatrogasnih vozila s 24 vatrogasca. Na ljubljanskoj obilaznici promet je zbog nesreće i policijskog očevida zaustavljen na nekoliko sati, javlja Sio1.net

U sudaru zbog pada dijelova cestovne infrastrukture oštećeno je još jedno vozilo. I dalje se prikupljaju dokazi o nesreći, a o svim detaljima bit će obaviješteno državno odvjetništvo, priopćili su iz slovenske policije. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 09:33