StoryEditor
francuski predsjednik

Macron prozvao Europu za kukavičluk, odgovorio mu njemački ministar obrane

Piše desk  /  06.03.2024., 10:59h

Predsjednik Francuske Emmanuel Macron razbjesnio je njemačke kolege zbog izjave u kojoj je upozorio na kukavičluk Europe dok traje rat u Ukrajini.

Macron je tijekom posjeta Češkoj govorio o sigurnosnoj situaciji u Europi te je uputio niz kritika na ponašanje čelnika pojedinih zemalja.

"Sigurno se približavamo trenutku za Europu u kojem će biti potrebno ne biti kukavice. Europu je prepolovila, moramo to ispravno reći, kukavičluk i volja jednog dijela Europe da ne vidi poteškoće druge, pa je sudbinu Europe prepustio totalitarizmu", naznačio je francuski predsjednik prilikom današnjeg posjeta Češkoj.

Macronova izjava najviše je zasmetala njemačkim dužnosnicima, a prvi koji je reagirao bio je ministar obrane Njemačke Boris Pistorius koji je rekao kako su Macronove izjave kontraproduktivne.

"Ne trebamo zaista, barem iz moje perspektive, razgovarati o čizmama na zemlji ili o tome da imamo više ili manje hrabrosti. Ovo je nešto što zapravo ne pomaže u rješavanju problema koje imamo kada je u pitanju pomoć Ukrajini", poručio je Pistorius.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:08