StoryEditor
jasmin mulahusić

Luksemburška policija pretresla Izetbegovićevog prijatelja

Piše desk  /  08.12.2021., 10:23h
Tužiteljstvo BiH jutros je priopćilo da se u Luksemburgu vrše pretresi imovine Jasmina Mulahusića zbog širenja vjerske, rasne i nacionalne netrepeljivosti.

“Postupajući po zahtjevu za međunarodnu pravnu pomoć tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, partnerske institucije Velikog vojvodstva Luksemburg vrše pretrese objekata koji koristi osoba koja je pod  istragom Tužiteljstva BiH. Osumnjičena osoba pod istragom je Tužiteljstva BiH zbog kaznenog djela izazivanja nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti iz člana 145a. Kaznenog zakona BiH. Također, protiv navedenog osumnjičenog, u proteklom razdoblju zaprimljene su i prijave određenih novinarskih udruga u BiH. Tužiteljstvo BiH zahvaljuje se partnerskim institucijama Luksemburga i EU na pomoći i asistenciju u ovom kaznenom predmetu”, priopćili su.

Mediji javljaju da policija izuzima Mulahusićeva računala, budući da on godinama na društvenim mrežama objavljuje neprimjerene sadržaje gdje su meta brojni politički dužnosnici u BiH, dok istovremeno brani i javno izražava podršku lideru SDA i toj stranci. 

Zanimljivo je da su nedavno lider SDA i federalni premijer Novalić zajedno s ovim društvenomrežnim teroristom i ručali u Luksemburgu, gdje živi.  

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:38