StoryEditor
V. D. DIREKTOR

Lukić: Inspektori SIPA-e prikupljali informacije u prostorijama Službenog glasnika RS

Piše desk  /  11.07.2023., 17:25h

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH danas su u prostorijama Službenog glasnika Republike Srpske u Banjaluci prikupljali informacije, rekao je v.d. direktora Službenog glasnika Miloš Lukić.

Inspektori su došli u Službeni glasnik, nakon što je v.d. direktora Miloš Lukić objavio ukaze predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, odnosno zakone usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srpske o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanju odluka visokog predstavnika, prenosi RTRS.

– Rekao sam im da radimo po zakonu – istaknuo je Lukić.

Lukić je rekao da je na dužnost stupio u nedjelju, 9. srpnja, kada su i objavljeni ukazi predsjednika o zakonima koji su ranije usvojeni u Narodnoj skupštini o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i neobjavljivanju odluka visokog predstavnika.

Podsjećamo, Lukić je ranije rekao da su inspektori SIPA-e u telefonskom razgovoru najavili dolazak u prostorije Službenog glasnika da bi prikupili informacije po nalogu Tužiteljstva BiH.

Tužiteljstvo BiH formiralo je predmet povodom potpisivanja odluke i objavljivanja u Službenom glasniku Republike Srpske ukaza predsjednika RS.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:14