StoryEditor
bjeloruski predsjednik

Lukašenko: "Zapad povećava svoje apetite i nastavit će da proširuju NATO, u savez će biti uvučene BiH, Moldavija, Gruzija i Srbija"

Piše desk  /  20.02.2024., 10:58h

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko danas je održao sastanak s rukovodstvom državnih organa sustava nacionalne sigurnosti zemlje, a tijekom govora ponovno se dotaknuo Bosne i Hercegovine.

Govoreći o odnosima Bjelorusije, Rusije i Zapada, Lukašenko je rekao kako Zapad povećava svoje apetite.

"Washington i njegovi saveznici će nastaviti da proširuju NATO. Situacija je više nego povoljna za njih. Reći ću direktno, bez nepotrebne diplomacije, skoro svi europski lideri su se pretvorili u građane SAD-a. Nema sumnje čija politika i čiji interesi dominiraju na teritoriji Europske unije", rekao je Lukašenko.

Nakon toga, poručio je kako strahovi o mogućnosti trećeg svjetskog rata nisu neosnovani.

"Ulazak Finske, a uskoro i Švedske u NATO je sljedeća faza širenja na istok. U savez će biti uvučene Bosna i Hercegovina, Moldavija, Gruzija i Srbija. Sve će to biti po scenariju iz Ukrajine", dodao je Lukašenko.

Podsjetimo, Lukašenko se u Minsku u ponedjeljak sastao s Miloradom Dodikom te je poručio kako je Bjelorusija spremna pomoći RS-u.

"Treba da znate ono glavno: ako vam nešto u Bjelorusiji odgovara u pogledu tehnologije i drugih pitanja u poljoprivredi, industriji, zdravstvu, uvijek smo spremni pomoći vam i podržati", rekao je bjeloruski lider.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 04:13