Article_Top_970x250

Lukač: Zoran Galić je izložen pritiscima, Mektić je sam usvojio pravilnik kojim je htio federalnu policiju dovesti na granicu Republike Srpske

ministar unutarnjih poslova rs-a

Lukač: Zoran Galić je izložen pritiscima, Mektić je sam usvojio pravilnik kojim je htio federalnu policiju dovesti na granicu Republike Srpske

lis 05, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je kako ima saznanja i informacije da je pokušan određen pritisak na direktora Granične policije Zorana Galića od Denisa Zvizdića, Dragana Mektića i Mirka Šarovića.

“Pritisak je bio da se na osnovu nekog pravilnika koji je Mektić sam donio dovede federalna policija na granicu prema Republici Srbiji. To su bili ultimativni zahtjevi i veoma neprimjereni s njihove strane”, istaknuo je Lukač.

On je naglasio kako dugo poznaje Galića i da je siguran da takvim pritiscima neće podleći.

“Prema informacijama koje imamo, on je takva uvjeravanja i dao te neće provoditi nikakve protuzakonite radnje. Mislim da je pitanje za Mektića i Šarovića – zašto rade na štetu Republike Srpske”, naveo je Lukač za ATV.

On je dodao i kako MUP Republike Srpske neće tražiti da radi na zaštiti bilo koje federalne ili županijske granice, jer oni imaju svoju policiju koja je nadležna za te aktivnosti.

“Mi imamo potpisan sporazum sa Graničnom policijom BiH i više od godinu dana pripadnici MUP-a Republike Srpske su prisutni u zajedničkim patrolama, zajedno s Graničnom policijom na kontroli istočne granice koja jest dio Republike Srpske”, podsjetio je ministar Lukač.

Dnevnik.ba