StoryEditor

Lukač: Za razliku od Federacije, RS kontrolira migrantsku krizu

Piše D  /  29.10.2020., 09:10h

‘‘Policija se do sada na zadovoljavajući način izborila s migrantskom krizom što nije slučaj u nekim drugim dijelovima BiH i pojedinim zemljama. U Republici Srpskoj nema kampova za migrante što je bio stav Vlade RS koji se pokazao kao ispravan‘‘, rekao je Lukač sinoć za Alternativnu televiziju.

On je istaknuo da MUP RS pod kontrolu stavlja sve grupe migranata i ne dozvoljava da počine netko od kaznenih i prekršajnih djela. 

‘‘Od početka ove godine migranti nisu počinili više od 20 prekršajnih i kaznenih djela u RS, za razliku od Federacije BiH (FBiH) gdje dnevno ima toliko djela. Kontroliramo situaciju i nastavit ćemo tako da radimo kako bi bila sačuvana sigurnost građana‘‘, rekao je Lukač. Podsjetio je da migranti žele u EU i taj put ide Unsko-sanskom županijom. 

‘‘Unsko-sanska županija ima veliki problem zbog migranata kojih u toj žuapniji ima pet do šest tisuća. Nadamo se da će srpski povratnici u selo Lipa biti zaštićeni i da ih migranti neće ugroziti‘‘, rekao je Lukač. 

Napomenuo je da je Policija RS u ovoj godini evidentirala više od 15.000 migranata. 

‘‘Žandarmerija i Policija RS s Graničnom policijom BiH svakodnevno rade na sprečavanju ulaska migranata. Međutim, to je veoma teško i zahtjevno jer je granica duga, a teren brdsko-planinski‘‘, kaže Lukač.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:31