StoryEditor
mup rs-a

Lukač otkrio gdje je nastala snimka u kojoj se spominje Dodikovo ubojstvo i nagrada od milijun eura

Piše desk  /  07.03.2022., 13:26h
Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske lociralo je lokaciju snimanja videa u kojem maskirana osoba nudi novčanu nagradu za ubojstvo srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. Ministar Dragan Lukač izjavio je kako se radi o ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Lukač je rekao kako je sve unaprijed pripremljeno i montirano, “jer postoji čovjek koji ti spremno snima dok osoba ulazi unutra maskirana i nudi određen novac da bi netko izvršio ubojstvo”.

Zajedno s policijom u Federaciji Bosne j Hercegovine, SIPA-om i ostalim sigurnosnim agencijama radi se na otkrivanju osoba koje su akteri snimke, kao i povoda, rekao je Lukač.

Komentirajući ovaj slučaj Lukač je povukao paralelu s događajem u Prijedoru, gdje je, kako je kazao, “jedna TV kuća snimala prilog i u njemu osobu koja je rekla da treba srušiti džamiju”.

Policija je utvrdila, kaže Lukač, da se radi o montiranoj snimci “gdje je jedna kuća dozvola sebi da se bavi izazivanjem vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, a osoba koja prolazi i poziva na rušenje džamije je također bošnjačke nacionalnosti koje ”, izjavio je Lukač pozivajući medije da ne sudjeluju u takvim stvarima.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 03:25