Article_Top_970x250

Lukač nezadovoljan brzinom rada Tužiteljstva u slučaju "Dragičević"

ministar mup-a rs

Lukač nezadovoljan brzinom rada Tužiteljstva u slučaju "Dragičević"

pro 28, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da nije zadovoljan brzinom kojom Okružno tužiteljstvo Banjaluka radi na predmetu "David Dragičević", te istaknuo da je policija do sada uradila sve što je tužiteljstvo od nje tražilo u tom slučaju.

Lukač je podsjetio da je i Vlada Republike Srpske na sjednici donijela određene zaključke po pitanju rada tužiteljstva, da u cijelosti nije zadovoljna dinamikom kojom vodi ovaj slučaj, te dodao da je činjenica da se to vodi već više do devet mjeseci.

On je za ATV rekao da je prošlo nekoliko mjeseci prije nego što je tužiteljstvo donijelo naredbu u kojoj se navodi da je riječ o ubojstvu, a da su saznanja o tome da je moguće izvršeno ubojstvo imali vrlo brzo nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića.

"Ali, trebalo im je nekoliko mjeseci da donesu takvu naredbu. Ne znam zašto. To pitanje treba postaviti tužiteljstvu. Sve ove mjesece određene istražne radnje dugo i predugo traju, mislim da su mogle biti završene mnogo brže", dodao je Lukač.

Lukač je naglasio da je policija uradila na vrijeme sve što je do sada u ovom predmetu tražilo tužiteljstvo.

"Mi smo jedan servis tužiteljstva. Tužitelj vodi i usmjerava istragu, on traži od policije ono što je potrebno, policija veoma brzo i ekspeditivno odgovara na to i do sada sve što je tužiteljstvo u tom predmetu radilo, MUP, odnosno inspektori koji su uključeni u istragu, su i uradili i spremni smo to raditi i dalje", rekao je Lukač.

Dnevnik.ba