StoryEditor

Luka Modrić je hrvatski rekorder

Piše D  /  27.03.2021., 06:03h

Imamo novog rekordera! U otužnom porazu od Slovenije 1-0 hrvatski kapetan Luka Modrić usprkos blijedoj momčadskoj predstavi ponovno je bio na razini. Kao što je već godinama i u gotovo svakoj od 134 utakmice koje je kapetan dotad odigrao za ‘vatrene‘.

Tih 134 odigranih utakmica stavilo ga je na diobu prvog mjesta s Darijom Srnom po broju nastupa za Hrvatsku, no s obzirom na to da se Luka očekivano našao i u prvih 11 za utakmicu s Ciprom, imamo novog rekordera sa 135 utakmica.

No ne samo da je prvi u Hrvatskoj, Luka je po broju nastupa za reprezentaciju među boljima i u povijesti nogometa. Od aktivnih igrača u europskim reprezentacijama, ispred njega su samo Cristiano Ronaldo i Sergio Ramos sa 171, odnosno 178 nastupa, a utakmicom protiv Cipra Modrić je na povijesnoj listi utakmica za reprezentaciju preskočio i Wesleyja Sneijdera.

Tek utakmicu dalje, sa 136 nastupa, nalazi se legendarni Fabio Cannavaro koji je godinama nastupao za Italiju, a samo utakmicu više od Cannavara ima ubojiti njemački golgeter Miroslav Klose.

Zanimljivo je kako je svaki Modrićev jubilej dosad prošao - loše! 

U svojoj 50. utakmici za reprezentaciju Hrvatska je izgubila 2-0 od Grčke u kvalifikacijama za Euro 2012., a u stotoj je u Rijeci odigrala 1-1 s Finskom pa je strmoglav pad šansi da uopće odemo na SP u Rusiju i smjena izbornika Ante Čačića posve zasjenila njegov jubilej.

Dobra vijest? Na Euru, sve i da dođemo do finala, neće odigrati jubilarnu 150. utakmicu, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:31