20.07.2022., Mostar, Bosna i Hercegovina - Na zidu Fakulteta prirodoslovno-matematickih i odgojnih znanosti Sveucilista u Mostaru osvanuo je mural posvecen Luki Modricu. Potpisani autori su Stipe i Jozo.DENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
FPMOZ

Luka Modrić dobio mural u Mostaru: ‘Bilo je grubosti...‘

Piše hina  /  22.07.2022., 07:49h

Veliki mural kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića oslikan je u Sveučilištu u Mostaru, gradu u kojemu je najbolji hrvatski nogometaš svih vremena odigrao jednu sezonu u redovima Hrvatskog športskog kluba Zrinjski.

Studenti treće godine Akademije likovnih umjetnosti Stjepan Kraljević i Jozo Sliško u četvrtak su završili mural s likom Luke Modrića u dresu Hrvatske nogometne reprezentacije na zgradi Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena jednu je sezonu 2003/04. igrao za mostarski Zrinjski kao posuđeni igrač Dinama. Tada je Luka Modrić proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH iako je Zrinjski završio na 11. mjestu prvenstvene ljestvice.

U autobiografiji 'Moja igra' Luka Modrić je istaknuo kako je bilo vrlo teško igrati u Premijer ligi BiH zbog velike grubosti i loših travnjaka.

image

20.07.2022., Mostar, Bosna i Hercegovina - Na zidu Fakulteta prirodoslovno-matematickih i odgojnih znanosti Sveucilista u Mostaru osvanuo je mural posvecen Luki Modricu. Potpisani autori su Stipe i Jozo.

DENIS KAPETANOVIC/PIXSELL - Pixsell

S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom nogometnbm prvenstvu u Rusiji. "Desetka" hrvatske reprezentacije i madridskog Reala proglašena je najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji, najboljim igračem Europe po izboru UEFA-e, najboljim igračem svijeta u izboru FIFA-e The Best FIFA Men's Player te najboljim igračem svijeta za 2018. godinu u izboru Ballon d'Or France Footballa.

Dnevnik.ba

25. rujan 2023 20:26