StoryEditor
ljudska prava

Luka Mišetić opet raskrinkao Svena Alkalaja

Piše desk  /  22.11.2022., 09:51h

Na njegov je govor Mišetić reagirao već i ranije, kada je ukazao na neistinitosti koje je Alkalaj izrekao.

Luka Mišetić, američki odvjetnik hrvatskih korijena, koji je u Haagu branio generala Antu Gotovinu, ponovno je na Twitteru komentirao Svena Alkalaja, stalnog predstavnika BiH pri UN-u.

"Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri UN-u Sven Alkalaj prije nekoliko tjedana održao je politički govor pred Vijećem sigurnosti u kojem je napao visokog predstavnika u BiH zbog navodnog nepoštivanja ljudskih prava. Prošli tjedan se suzdržao od potpore UN-ovoj rezoluciji koja podržava ljudska prava u Iranu", napisao je Mišetić na Twitteru, prenosi direktno.hr.

Podsjetimo, stalni predstavnik BiH pri UN-u Sven Alkalaj je početkom studenog, tijekom rasprave pred Vijećem sigurnosti o BiH, oštro napao visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, kojega je, među ostalim, optužio da je "nametnute izmjene izbornog zakona osmislio uz asistenciju Republike Hrvatske".

Na njegov je govor Mišetić reagirao već i ranije, kada je ukazao na neistinitosti koje je Alkalaj tom prilikom izrekao.

"Na primjer, rekli ste: 'Ja, kao etnički Židov iz BiH, u ovom novom izbornom sustavu koji je nametnuo OHR, neću imati šanse adekvatno sudjelovati u izbornom procesu'. Ali uz to što ste Židov, prisegli ste i da ste Hrvat, prema tome možete sudjelovati u izbornom procesu", napisao je Mišetić na Twitteru reagirajući na izjavu Svena Alkalaja.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:14